+
Search

U bent hier

more

Bevallen in AZ Herentals

Babyvoeding

Borstvoeding

Het geven van borstvoeding biedt tal van voordelen voor zowel mama als baby. Tijdens de prenatale borstvoedingsles en de consultaties bij de vroedvrouw wordt hier dieper op ingegaan. Een goede prenatale voorbereiding  is namelijk erg belangrijk.

Het nieuwe borstvoedingsbeleid in AZ Herentals zorgt ervoor dat de borstvoeding alle slaagkansen krijgt. Na de geboorte ligt de baby huid op huid bij de kersverse mama en door de adrenalinepiek van de geboorte is de baby dan erg alert. Tijdens deze eerste kennismaking beginnen baby’tjes vaak van nature te zuigen aan de borst. Hierdoor worden  de slaagkansen van de borstvoeding bevorderd op langere termijn.

Ook op de materniteit volgen we het natuurlijke verloop van borstvoeding en staan de vroedvrouwen klaar met de nodige tips. We raden aan om u thuis ook verder te laten begeleiden door de zelfstandige vroedvrouw.

Meer info op: www.vroedvrouwen.be

Flesvoeding

Als een mama uit noodzaak of door persoonlijke keuze kiest om haar baby flesvoeding te geven, dan staan we uiteraard volledig achter deze beslissing.

Na de geboorte blijft de baby huid op huid bij de mama om zijn lichaamstemperatuur goed te behouden en om de hechting te bevorderen. Als de baby aangeeft dat hij honger heeft, kan hij zijn eerste flesje krijgen.

Op de materniteit staat de vroedvrouw voor u klaar om u te informeren en wordt u voorbereid op het klaarmaken van de flesjes thuis.

We raden aan om u thuis ook verder te laten begeleiden door een zelfstandige vroedvrouw.

Meer info op: www.vroedvrouwen.be