+
Search

U bent hier

more

Bevallen in AZ Herentals

COVID-19

Ook in deze COVID-19-tijden neemt het AZ Herentals alle mogelijke maatregelen om uw bezoek aan het ziekenhuis veilig te laten verlopen. Alle details over de toegang tot het ziekenhuis, afspraken, ingrepen en bezoek vindt u op deze pagina: https://www.azherentals.be/covid-19

Voor de afdeling gynaecologie - materniteit zijn er nog enkele specifieke afspraken.

Raadplegingen

 • De vroedvrouwenraadplegingen zijn tijdelijk omgevormd naar tele- of videoconsultaties. Om de raadpleging te starten moet u zich aanmelden op www.mynexuzhealth.be (niet via de app!) via Google Chrome. Zo gauw u ingelogd bent, krijgt de vroedvrouw de melding dat u in de digitale wachtkamer zit.
 • Bij een raadpleging is het niet toegelaten een begeleider mee te brengen. Wie een afspraak heeft bij de gynaecoloog in het kader van een zwangerschap, mag uitzonderlijk 1 begeleider meebrengen bij de echo op 12, 20 en 32 weken!
 • Kom maximaal 30 minuten voor de afspraak naar het ziekenhuis, tenzij anders afgesproken.
 • Breng uw eID mee. Die heeft u als patiënt nodig om toegang te krijgen tot het ziekenhuis.

Bevalling

 • Eens de weeën begonnen zijn, kunnen beide partners uiteraard samen binnen komen.
 • Bij aankomst worden beide partners getest op COVID-19. Als de bevalling gepland is, gebeurt dit al enkele dagen op voorhand.
 • Het AZ Herentals gebruikt een geautomatiseerde toegangscontrole. Partners en bezoekers hebben een QR-code nodig om binnen te kunnen. De partner krijgt een code waarmee men tijdens de openingsuren van het ziekenhuis steeds binnen en buiten kan (week 7 - 21 uur, weekend 8 - 18 uur).
 • Momenteel is er, naast de partner, geen bijkomende bezoeker toegelaten!

COVID-19-vaccinatie

 • Zwangerschap(swens): De Hoge Gezondheidsraad beveelt geen systematische COVID-19-vaccinatie aan bij zwangere vrouwen of vrouwen met een zwangerschapswens. Wilt u zwanger worden? Dan is het advies om anticonceptie te gebruiken tot twee maanden na de tweede vaccinatieprik.
  Update 26/01/21: Vaccinatie kan wel op individuele basis bekeken worden. Wanneer de voordelen van het vaccineren groter zijn dan een mogelijk risico van een vaccin, dan kan een vaccin wel zinvol zijn. Hierbij wordt gedacht aan vrouwen die tot een risicogroep behouden, zoals met obesitas, diabetes of een auto-immuunziekte of gezondheidswerkers met een hoog blootstellingsrisico.
 • Borstvoeding: update 26/01/21: De Hoge Gezondheidsraad heeft niet langer bezwaar tegen het vaccineren van vrouwen die borstvoeding geven. De kans dat er toxische stoffen via borstvoeding doorgegeven worden is gering, zo niet onbestaande.

De meest recente richtlijnen in het ziekenhuis kunt u altijd op onze algemene website vinden: www.azherentals.be