+
Search

U bent hier

more

Bevallen in AZ Herentals

COVID-19

Ook in deze COVID-19-tijden neemt het AZ Herentals alle mogelijke maatregelen om uw bezoek aan het ziekenhuis veilig te laten verlopen. Alle details over de toegang tot het ziekenhuis, afspraken, ingrepen en bezoek vindt u op deze pagina: https://www.azherentals.be/covid-19

Voor de afdeling gynaecologie - materniteit zijn er nog enkele specifieke afspraken.

Raadplegingen

  • De vroedvrouwenraadplegingen op 10 en 26 weken zijn tijdelijk omgevormd naar tele- of videoconsultaties. Om de raadpleging te starten moet u zich aanmelden op www.mynexuzhealth.be (niet via de app!) via Google Chrome. Zo gauw u ingelogd bent, krijgt de vroedvrouw de melding dat u in de digitale wachtkamer zit. De raadpleging op 37 weken vindt in het AZ Herentals plaats.
  • Bij een raadpleging is het niet toegelaten een begeleider mee te brengen. Wie een afspraak heeft bij de gynaecoloog in het kader van een zwangerschap, mag uitzonderlijk 1 begeleider meebrengen! Dit geldt zowel voor een echo als voor een fertiliteitsbespreking.
  • Kom maximaal 30 minuten voor de afspraak naar het ziekenhuis, tenzij anders afgesproken.
  • Breng uw eID mee. Die heeft u als patiënt nodig om toegang te krijgen tot het ziekenhuis.

Bevalling

  • Eens de weeën begonnen zijn, kunnen beide partners uiteraard samen binnen komen.
  • Bij aankomst worden beide partners getest op COVID-19. Als de bevalling gepland is, gebeurt dit al enkele dagen op voorhand.
  • Het AZ Herentals gebruikt een geautomatiseerde toegangscontrole. Partners en bezoekers hebben een QR-code nodig om binnen te kunnen. De partner krijgt een code waarmee men tijdens de openingsuren van het ziekenhuis steeds binnen en buiten kan (week 7 - 21 uur, weekend 8 - 18 uur).
  • Naast de partner mag er dagelijks, enkel tijdens de bezoekuren, één kind op bezoek komen!

COVID-19-vaccinatie

  • Zwangerschap(swens): De Hoge Gezondheidsraad raadt zwangere vrouwen aan om zich prioritair te laten vaccineren. Ook vrouwen met een zwangerschapswens krijgen het advies om in te gaan op de uitnodiging tot vaccinatie. Wilt u zwanger worden? Dan is het advies om anticonceptie te gebruiken tot twee maanden na de tweede vaccinatieprik.
  • Borstvoeding: De Hoge Gezondheidsraad raadt vrouwen die borstvoeding geven aan om zich te laten vaccineren. De kans dat er toxische stoffen via borstvoeding doorgegeven worden is gering, zo niet onbestaande.

De meest recente richtlijnen in het ziekenhuis kunt u altijd op onze algemene website vinden: www.azherentals.be