+
Search

U bent hier

more

Bevallen in AZ Herentals

Goed voorbereid

In AZ Herentals geloven we erin dat toekomstige ouders goed geïnformeerd moeten worden over arbeid, bevalling en kraamtijd. U wilt uw baby immers een goede start geven en daarom is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Via een gevarieerd aanbod zal u in staat zijn om vooraf de juiste keuzes te maken en met vol vertrouwen dit nieuwe avontuur aan te gaan.

In AZ Herentals

  • Vroedvrouwenraadpleging: Tijdens deze raadplegingen beantwoordt de vroedvrouw al uw vragen en geeft ze de nodige info over een gezonde zwangerschap, prenatale testen, voedingsadviezen, arbeid, bevalling, kraamtijd en babyvoeding. Daarnaast krijgt u meer uitleg over de administratie die al in orde gemaakt kan worden. 
  • Rondleiding in het moederhuis: Een vroedvrouw leidt u rond in de verloskamer, materniteit en couveuseafdeling. Er wordt heel wat uitleg gegeven over de vele mogelijkheden en manier van werken op onze afdeling. Dit is een echte aanrader als u zwanger bent van het eerste kindje. Zo kan u onze huiselijke sfeer opsnuiven en kunnen jullie goed voorbereid uitkijken naar de bevalling. Deze rondleidingen worden gegeven in kleine groepjes en zijn gratis. We vragen wel om op voorhand in te schrijven via de consultatie gynaecologie.
  • Borstvoedingsles: Een vroedvrouw met specialisatie in lactatiekunde geeft tijdens deze les uitgebreid uitleg over alles wat met borstvoeding te maken heeft. Zo krijgt u een duidelijk beeld over hoe de borstvoeding zal verlopen in onze materniteit en thuis.
  • Kind en Gezin: 
    • Thema’s: Ouderschap en verwachtingen, baby-uitzet en veilig slapen, sociale rechten en plichten
    • Een deelname is altijd kosteloos. Meer info over het tijdstip kunt u vinden op: ....................
    • Inschrijven kan via de consulatie gynaecologie.

Huis van het Kind

Het Huis van het Kind Middenkempen organiseert “Kind op komst” bijeenkomsten waar u op één plek alle info kunt vinden over de verschillende diensten in uw buurt die u voor, tijdens en na de bevalling kunnen ondersteunen. Tijdens de bijeenkomsten kunt u kennismaken met medewerkers en partners van Huis van het Kind Middenkempen en Kind en Gezin, zoals een vroedvrouw, diensten voor kraamzorg en de borstvoedingsvereniging La Leche league. Huis van het Kind heeft ouders met kinderen tot de een leeftijd van 21 jaar heel wat te bieden. Meer info op: https://www.herentals.be/ocmw/hvhk

Eerstelijnsvroedvrouwen

Heel wat vroedvrouwen in de eerste lijn specialiseren zich ook in prenatale lessen over arbeid, geboorte en kraamperiode.
Meer info via www.vroedvrouwen.be