+
Search

U bent hier

more

Gynaecologie

Jong & Seksualiteit

Je bent jong en je wil wat. Ook goed geïnformeerd zijn over seksualiteit. Hieronder vindt u heel wat interessante en betrouwbare websites rond dit onderwerp.

Heeft u vragen rond anticonceptie?  Neem dan zeker een kijkje op onderstaande website of lees de brochure omtrent anticonceptie.

Fara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Bent u ongepland zwanger? Maakte u ooit een keuze en heeft u het er moeilijk mee? Dan is Fara er voor u. Ze bieden een luisterend oor en professionele begeleiding.

Bent u minderjarig en heeft u vragen over seksueel misbruik? Wordt u seksueel lastig gevallen? Wordt u vaak uitgescholden? Is er iemand die u fysiek pijn doet? Kent u iemand met zo’n probleem? Op de website van Het Vertrouwenscentrum voor Kindermishandeling kunt hierover anoniem chatten met een van hun gespecialiseerde medewerkers.

Op de website van Sensoa vindt u heel uitgebreide informatie over alles wat met seksualiteit te maken kan hebben.

Kleine meisjes worden groot. Aan de hand van deze informatiebrochure wordt stap voor stap toegelicht welke veranderingen uw lichaam ondergaat op gynaecologisch vlak. 

Als u geconfronteerd werd met seksueel geweld van welke aard dan ook, dan zit u met heel wat vragen. Onderstaande website helpt slachtoffers, familie en vrienden bij hun zoektocht naar antwoorden. Ook wil de website slachtoffers helpen om aangifte te doen bij de politie.

Jonge vrouwen wordt aangeraden zich voor hun eerste seksueel contact te laten vaccineren tegen HPV.  Wat deze vaccinatie precies inhoudt en waartegen het vaccin beschermt, namelijk baarmoederhalskanker, leest u in deze brochure.