+
Search

U bent hier

more

Bevallen in AZ Herentals

Sterrenkindje

Tijdens de zwangerschap bouwt u als zwangere vrouw al een hechte band op met de baby in uw buik. Ook de partner hecht zich aan het kindje en samen kijkt u uit naar de geboorte. Als het kindje sterft, dan veroorzaakt dit een diep verdriet. Ouders die geconfronteerd worden met het verlies van hun kindje proberen we daarom zo goed mogelijk te ondersteunen en met warmte te omringen.

Het is erg belangrijk om dit verlies in een rustige en serene sfeer te verwerken. We geven de ouders daarom alle tijd om het kindje te zien en vast te houden na de geboorte. Tijdens het rouwproces is het aan te raden om rust te nemen en over het verlies te praten met elkaar, vrienden, familie en zorgverleners.

Er kan in de periode na de geboorte een beroep gedaan worden op een vroedvrouw die aan huis komt. www.vroedvrouwen.be
Daarnaast zijn tastbare herinneringen van het overleden kindje ook enorm van belang voor het verwerkingsproces.


Het Berrefonds vzw

We werken samen met het Berrefonds, een organisatie die met hun herinneringskoffertjes mooie en tastbare herinneringen maakt, zoals op maat gemaakte dekentjes, kleertjes, voetafdrukjes, gipsafdrukjes, voorleesboekje voor broer/zus enzovoort. Deze herinneringen en aandenkens kunnen van groot belang zijn voor het rouwproces.

Herinneringskoffertje Berrefonds

www.berrefonds.be


Boven De Wolken vzw

Als ouder van een sterrenkindje bent u ondanks het enorme verdriet ook heel trots op uw baby en kunt u behoefte hebben aan mooie en kwaliteitsvolle foto’s. Tastbare herinneringen in de vorm van foto’s, die u kunt koesteren en bewaren zijn heel belangrijk voor het rouwproces.
Via de website van Boven De Wolken vzw kan er een melding gemaakt worden en dan komt binnen de 24 uur een vrijwilliger van Boven De Wolken langs in het ziekenhuis. Deze persoon maakt professionele foto’s van de ouders met hun baby. Hun diensten zijn kosteloos.
Boven de wolken
 
www.bovendewolken.be


Met lege handen

Met lege handen is een vereniging die ouders van een overleden kindje samenbrengt via praatgroepen. Als u behoefte hebt om in contact te komen met lotgenoten, dan kunt u via deze vereniging geholpen worden.
Met lege handen
 
www.metlegehanden.be


Daarnaast kan er extra ondersteuning zijn vanuit de sociale dienst van het ziekenhuis om praktische zaken te regelen. Een psycholoog kan u ook bijstaan als u hieraan behoefte hebt.


Nuttige links